Mustafa Mut; Çiftçiyi bitirmeye yemin etmişler.

Resmi İlan Yayın: 07 Haziran 2024 - Cuma - Güncelleme: 07.06.2024 13:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Mut, Çiftçilerin yaşadığı sorunları dile getirerek; " Bunlar çiftçiyi bitirmeye yemin etmişler dedi.
 
Mustafa Mut yaptığı basın açıklamasında; " Tarım, her fırsatta ülkemizin belkemiğidir deniyor ancak yapılan uygulamalar bunu desteklemiyor. Bugün TMO‘nun yaptığı açıklamada buğday fiyatı geçen seneye göre 1 TL ton başına fiyat artışıyla 9,25 TL, geçen sene 7 TL olan arpa fiyatı bu sene 7,25 TL olarak açıklanmıştır Açıklanan bu fiyatlar üretim maliyetinin altındadır. TÜİK’in yaptığı enflasyon açıklamasında yıllık enflasyon %75 iken Buğday ve arpaya yapılan bu komik fiyat artışları çiftçinin üretim yapmaması için mi açıklanmıştır, yetmezmiş gibi ödeme aralığı da 45 gün olarak açıklanmıştır Çiftçi ürettiği malın ücretini alırken de enflasyona yenik düşecektir.
 
Bölgemiz tarımında su sorunu içinde büyük önem taşıyan buğday ve arpa üretimi desteklenmesi gerekirken aksine üretim yapılmaması için uğraşılıyor Bir an önce yanlış fiyat politikasından vazgeçilmeli Ve çiftçimizin seneye de üretim yapabilmesi için gereken önlemler alınmalıdır." dedi.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.