Mehmet Ali Han son uyarısını yaptı.

Karaman Futbol Kulübünün eski onursal başkanı Mehmet Ali Han, özellikle Karamanlı iş adamlarına çağrı yaparak KaramanFK'ye sahip çıkılması vurgusu yaptı.

Yayın: 10 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.07.2024 23:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Karaman Futbol Kulübünün sahipsiz bir şekilde orta da kalması her kesimi üzerken, takımın eski onursal başkanı Mehmet Ali Han'ı bir paylaşım yaparak hem üzüntüsünü dile getirdi hem de kamuoyuna bir çağrı yaparak herkesi taşın altına elini koymaya davet etti.

Mehmet Ali Han yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

Karaman Futbol Kulübü’nde 1,5 yıl boyunca onursal başkanlık yaptım. İlk sene, küme düşme tehlikesi yaşayan takımı ligde tutmayı başardık. İkinci sene ise, büyük emek ve maddi-manevi çabalarla ikinci lige çıkardık. Ancak, şu andaki durum beni derinden üzüyor.

Şu anda herkes egosunu bir kenara bırakıp sadece Karaman Futbol Kulübü’nü düşünerek hareket etmeli. Maalesef, kulübün bugünlere geleceğini önceden görmüştüm. Bu nedenle, kulübün belirli bir gelire ulaşması için çeşitli çabalar sarf ettim. Güneş paneli, tesis ve diğer projeler gibi altyapı yatırımları önerdim. Bunları defalarca dile getirdim. Bu kulüp için gözyaşları döküp büyük miktarda paralar harcadık. Hepsi Karaman’ımız için helali hoş olsun.
Biz Karaman’da iş yapan iş adamları kadar zengin değiliz ama paylaşmasını biliyoruz. Götüreceğimiz hiçbir şey yok, amacımız sadece memleketimiz. Eğer acilen el atılmazsa, kulüp kaybolacak ve bütün emekler boşa gidecek. Halbuki Karaman halkı futbolu sevmişti; çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız bu sporu benimsemişti. 160.000 nüfuslu bir şehir düşünün, Türkiye’nin sanayisinde önde gelen şirketlerin yer aldığı bir şehir. Maalesef, bu şirketlerin hiçbiri kulübe destek olmuyor, bu çok üzücü.
Herkes, sponsorluk karşılığı, reklam karşılığı veya kombine bilet alarak gücü yettiği kadar destek olmalıdır. Miktarlar net olmalıdır. Her zaman olduğu gibi, küçük esnafımız ve seyircilerimiz elini taşın altına koyuyor ama Karaman’dan büyük para kazanan büyük şirketlerimiz hiçbir destek vermiyor.
Zaman çok daraldı. Ne olur, gerçekten herkes üzerine düşeni yapsın. Bu kulübe yazık etmeyelim, bu kulübü seven insanları üzmeyelim, bu güzelim stadyumu çürümeye terk etmeyelim. Eğer bu yapılmazsa, herkes sorumludur. Bunu herkes iyi bilmeli; tarih bu insanları yazacaktır.
Mehmet Ali  Han
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.