Adidas'ın Bella Hadid'i reklam yüzü yapması İsrail'i kızdırdı

İsrail'in Filistin'e yönelik katliamları karşısında susmayan dünyaca ünlü model Bella Hadid, Adidas'ın yeni reklam yüzü olması nedeniyle İsrail tarafından hedef alındı. Adidas ise gelen tepkilere dayanamayarak özür diledi.

Yayın: 19 Temmuz 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.07.2024 22:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Filistin'e verdiği destek nedeniyle ölüm tehditleri alan ve iş birlikleri iptal edilen dünyaca ünlü model Bella Hadid, bir kez daha İsrail'in baskı ve tehditleriyle karşı karşıya.
 
Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, Bella Hadid'i 1972 Münih Olimpiyatları'nı öne çıkaran reklam kampanyasının yüzü olarak seçti.
 
Adidas'ın Hadid'i reklam yüzü olarak seçmesi ise İsrail'i adeta kudurttu.
 
Bella Hadid yine İsrail'in hedefinde...
 
Hem Bella Hadid hem de Adidas, İsrailliler tarafından hedef gösterildi.
 
İsrail hükümeti ve bazı İsrailli gruplar, Hadid'in İsrail karşıtı söylemlerini öne sürerek, Adidas'a yönelik boykot çağrısında bulundu.
 
İsrail Devleti'nin resmi X hesabından "Adidas yakın zamanda ayakkabıları için 1972 Münih Olimpiyatlarını öne çıkaran yeni bir kampanya başlattı. Münih Olimpiyatları sırasında 11 İsrailli Filistinli teröristler tarafından öldürüldü. Bilin bakalım kampanyalarının yüzü kim? Antisemitizmi yayma ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısında bulunma geçmişine sahip, yarı Filistinli bir model olan Bella Hadid. O ve babası sık sık Yahudilere karşı kan iftiralarını ve Yahudi karşıtı komploları teşvik ediyor. @Adidas,yorumunuz var mı?" denildi.
 
Adidas özür diledi
 
Adidas, İsrail'in tepkisi sonrası özür açıklaması yayınladı.
 
Adidas sözcüsü Stefan Pursche, işgalcilerin tepkilerinin hemen ardından söz konusu reklama ilişkin "Reklamların neden olduğu herhangi bir üzüntü veya sıkıntı için özür dileriz" açıklamasını yaptı.
 
Son olarak Adidas yapılan paylaşımları sosyal medya hesaplarından kaldırdı.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.